Mutters grønnsakssuppe med kjøttboller

1/2 kålrot 
1/2 nykål
1 purre
1 lite blomkål
3-4 poteter
3-4 gulrøtter
2 terninger grønnsaksbuljong
Salt og pepper

Kjøttboller - enten fra boks, eller lages selv av:
400 g svinekjøttdeig
1 egg
Mel
Salt og pepper

Suppe: Kok 1 liter vann med grønnsaksbuljong. Hvis du bruker kjøttboller fra boks, hell gjerne kraften fra bollene for ekstra smak. Kutt grønnsakene i terninger. Ha i alle ingrediensene bortsett fra kålen og blomkålen i kjelen. Når grønnsakene begynner å gi lite motstand, legger du i kål, blomkål og kjøttboller. Kok noen minutter og server.

Kjøttboller: Bland sammen kjøttdeigen med egg, mel, salt og pepper. Form kjøttbollene med en skje. Stek kjøttbollene i stekepanne i litt olje til de er gyllenbrune. Ha i suppen og fortsett som over.

Skriv utSkriv ut

» Tilbake