Grillet sikori – himmelsk til sjøkreps

4 stk rå sjøkreps deles i to
2 stk sikorisalat deles i fire
2 ss smør
1 appelsin
½ lime
1 liten ss sukker

Ha den delte sikorisalaten i aluminiumsfolie med smør og saften fra lime, appelsin og sukker. Pakk den fint sammen og legg den på grillen i 10 min på hver side. Den skal bli mør. La sikorisalaten ligge i folien til den skal serveres. Smak til med maldonsalt og pepper før servering.

Sikorien mister noe av den bitre smaken med hjelp fra smør, sukker og sitrus.

Sjøkrepsen legges på grillen med skallet ned i ca 5 min eller til den er ferdig og løsner fra skallet. Pensle over med vietnamesisk grillolje underveis.
Grillet sikori og sjøkreps.
Grillet sikori og sjøkreps.

Vietnamesisk grillolje

100 g ingefær, finkuttet
1 sitrongress, finkuttet
saften av 1 lime
2 dl druekjerneolje
½ potte koriander hakket
½ rød chili finhakket

Bland alle ingrediensene sammen, og pensle grønnsaker, kjøtt og fisk under grillingen.

Skriv utSkriv ut

» Tilbake