Gulrøtter fra Jæren

Under Jærens vide himmel har flittige jærbønder ryddet og dyrket opp den steinete og karrige jorden. Der det før var lyngheier er det nå endeløse jorder kantet med de karakteristiske steingjerdene. Etter generasjoner med slit, er nå Jæren et blomstrende jordbrukslandskap, og den flittige jærbuen får endelig lønn for strevet.
 

På Låg-Jæren dyrker familien Helga og Odd Undem neper, gulrøtter, brokkoli og salater, og som så mange andre jærbønder har de kyr i fjøset. For jærbuen er kjent som den ukuelige sliteren, og lange arbeidsdager plager heller ikke Odd Undem.

”Det er gildt å ha noge å putla med og Jæren er en goe plass. Me har lang sesong, lite ekstremvær og saltvann som beskytter plantene og krydrer maten. Her på Orre kan vi starte første innhøsting når andre deler av landet så vidt er i gang med å så. Det finnest ikkje plass bære å bu”.

Odd Undem, grønnsaksdyrker, Jæren.

Beliggenheten ut mot havet, gode lysforhold, milde vintrer og ikke for høye sommertemperaturer gir gode grønnsaker på Jæren!
Beliggenheten ut mot havet, gode lysforhold, milde vintrer og ikke for høye sommertemperaturer gir gode grønnsaker på Jæren!

Skriv utSkriv ut

» Tilbake