Noen av folkene våre er ansatt for å være på bærtur året rundt.

Er du opptatt av sunnhet? Liker du god mat? Og elsker du å reise? I så fall burde du ha som mål i livet å bli innkjøper for frukt og grønnsaker i Bama! Da er nemlig jobben din, blant annet å lete verden rundt etter de beste jordbærene, blåbærene og bringebærene, slik at vi andre kan nyte dem også når det ikke er sesong i Norge. Og det er ingen tvil om at nordmenn setter pris på gode bær uansett årstid: Forbruket har økt med over 20 % bare det siste året!

– Ingenting slår de norske bærene, men de er jo bare å få i en kort periode på sommeren og høsten. Resten av året må vi reise utenlands for å fi nne søte jordbær, friske bringebær og blåbær med riktig balanse mellom syrlighet og søthet, forteller de som er ansvarlige for bær i Bama Trading.

Bamas folk har trålet Latin-Amerika, Mellom-Europa og middelhavslandene på leting etter de beste produsentene. I tillegg får de jevnlig tilsendt prøver med gode bær fra dyrkere verden over, som vet at Bama er på utkikk etter topp kvalitet.

– Siden sesongene fl ytter seg, er det ikke nok å fi nne ett område i ett land. Når det gjelder bringebær fi nner vi fantastisk kvalitet sør i Portugal nå på våren. Akkurat der Middelhavet og Atlanterhavet møtes er klimaet perfekt for bringebær. Herfra henter vi bringebær av typen Maravilla, som er friske og søte i smaken med en nydelig rødfarge. Fra midten av april kjøper vi bringebær fra Spania også, nærmere bestemt
området rundt Huelva. Her får vi praktfulle bær av typen Tulameen i denne perioden.

Så selv om det ikke er norske bringebær å få tak i, er det ingen grunn til å nekte seg friske bær eller nyrørt bringebærsyltetøy både til hverdags, 17. mai og vårens fester.

BARE BLÅBÆR!
Utpå sensommeren kan det hende at lillebror kommer hjem med 24 blåbær i et lokk. De er gode, de! Men mens vi venter, er det bare å fråtse i gode hageblåbær fra Sør- Europa – store, søte og med en mild aroma. Bamas globetrottere har funnet veldig gode blåbær i Almonte-området sør i Spania.

– Der er det sandholdig jord, rik tilgang på sol og varme som gir søte bær slik vi her hjemme liker så godt. Blåbær er så sunt at vi burde unne oss dem hele året! Det kan vi nå, for etter at sesongen i Spania er over, handler vi kvalitetsbær i Holland og Belgia. Så kommer den norske sesongen i august og september, mens de beste bærene vi har funnet i perioden oktober til mars kommer fra Argentina og Chile.

Våre innkjøpere har altså reist kloden rundt, fra øst til vest og nord til sør, og funnet både jordbær, bringebær og blåbær som fortjener den største anerkjennelse vi i Bama kan gi dem: Å få plass i et Bendit-beger.

Skriv utSkriv ut

» Tilbake