Blåbæryoghurtis

Iskrem som både er sunn, rask å lage og som ikke krever iskremmaskin? Jo da, her finner du oppskriften.


5 porsjoner

500 g blåbær
¾ dl melis
1 ss sitronsaft
2 ½ dl gresk yoghurt eller matyoghurt naturell

Kjør bær, sukker og sitronsaft til en jevn puré i blender eller food processor. Tilsett yoghurten og kjør videre. Ha massen i en kvadratisk metallform som rommer 2,5 liter. Sett i fryseren til det er stivt, ca 90 minutter. Brekk massen opp i biter og kjør i blenderen igjen til det er mykt. Ha isen i en tett boks og frys igjen, i minst fire timer. Server med friske blåbær.

Blåbæriskrem av yoghurt, som både er sunn, rask å lage.
Blåbæriskrem av yoghurt, som både er sunn, rask å lage.

Skriv utSkriv ut

» Tilbake