Tranebær Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig
Når amerikanerne feirer Thanksgiving, er tranebærsaus et fast tilbehør til kalkunmiddagen. Hvorfor ikke gjøre som amerikanerne – lag en "cranberry sauce", du også!
Tranebær (cranberries) kalles også for amerikanske tyttebær. De tilhører samme familie som blåbær og tyttebær, og den friske og syrlige smaken minner også om tyttebær. Tranebær spises ikke naturell da de har en hard konsistens og er svært syrlige i smaken.

Tranebær har omtrent samme bruksområde som tyttebær, og kan kokes og brukes i paier eller sorbeter. Av tranebær lages syltetøy, gelé, chutney og saus. Tranebær kan også brukes i pateer og i muffins. Syltetøyet er nydelig til kalkun. I USA er tranebærsyltetøy, eller cranberry sauce, klassisk tilbehør til kalkun.

Velg riktig tranebær

Bær av god kvalitet skal være faste og dyprøde.

Oppbevaring

Tranebær oppbevares best i kjøleskap. De har meget lang holdbarhet og er en av de mest lagringsdyktige bærsortene som finnes.

Skriv utSkriv ut