Mandel Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig
Mandelpoteten er for mange selveste delikatessepoteten, og du får verdens beste potetstappe med denne poteten. Men kok den riktig, ellers blir den til mos.
Mandel er avlange med en liten bøy på midten. Skallet er lysebrunt til gult og den karakteristiske smaken er kraftigst hos de minste knollene. Mandelpoteten beskrives ofte som delikatessepoteten og er førstevalget til høstens vilt.

Kok mandelpotetene med skallet på, men vær forsiktig! De skal ikke fosskoke.

I følge potetdyrker Stig Arne Rydningen smaker mandelpotetene enda bedre dersom du lar dem hvile noen minutter under et klede før servering - det bør du ta deg tid til.
Potetdyrker Stig Arne Rydningen i Bardu sjekker mandelpotetene - mest sannsynlig verdens nordligste
Potetdyrker Stig Arne
Rydningen i Bardu sjekker mandelpotetene - sannsynligvis verdens nordligste.
 

Velg riktig mandelpotet

Mandelpoteten skal være litt avlang og bøyd, med et jevnt, glatt skall.

Skriv utSkriv ut