Crispisalat Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig
Crispisalaten er en krysning mellom isberg- og friséesalat. Bladene er vakkert grønne, tykke og veldig sprø. Smaken er mild og litt søtaktig. Crispisalaten gjør salaten din crispy – også etter at dressingen er blandet inn.
Crispisalaten kalles også ofte Vestfoldsalat. Den er ypperlig for å tilføre salaten sprøhet, særlig hvis du skal blande en stor salat til mange. Crispisalaten er meget sprø og robust og tåler å ligge lenger i dressing. Et tips hvis den har blitt litt ”slapp”; skjær av potten, dypp den i isvann, og etter en liten stund i plastpose eller bolle i kjøleskapet er den like sprø igjen.

Norske salater, kortreiste og sprø

 
“Samarbeidet mellom kokker og meg som gartner gir inspirasjon og muligheter. Deres tilbakemeldinger og ønsker er viktige for å forbedre og utvikle meg videre, slik at alle kan få glede av nye og spennende salatsorter”. Anders Hørthe, salatdyrker i Sylling.

Den norske naturen byr på mange fordeler for dyrkerne, ikke bare får grønnsakene en sunn og vakker oppvekst, de har også kort vei til deg og ditt kjøkken. Friske råvarer er det viktigste verktøyet både for hobbykokker og for dem som jobber profesjonelt med smak. Anders Hørthe er salatdyrker på Hørte Gård i Sylling. Han er oppvokst på gården ved Tyrifjorden og med stor nysgjerrighet og entusiasme har han som syvende generasjon overtatt gårdsdriften. Nå driver han både konvensjonell og økologisk grønnsaksdyrking. Spesialsalater er det han virkelig brenner for.

Anders Hørthe, salatdyrker i Sylling.

Chunk, crisp og juice

”En god salat må ha chunk, crisp og juice, slik som vår signatursalat  Backdoor salad."

  1. Med chunky mener vi store, saftige biter av salat, kylling eller kjøtt.
  2. Nøtter, krutonger og sprøstekt bacon gjør den crispy.
  3. Og godt med dressing gjør den juicy.


"Og husk at hele salaten skal vendes i dressingen. Det er ikke bare førstemann som forsyner seg som skal få nyte godsakene. It has to be well dressed !”

Tom Victor Gausdal, kokkekollektivet Flavours

Chunk, crisp og juice
Stian Floer i Kokkekollektivet Flavours tosser salaten.

Velg riktig crispisalat

Crispisalaten skal ha en frisk farge og konsistens når du kjøper den.

Oppbevaring

Oppbevar crispisalaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

Skriv utSkriv ut