Hjertesalat Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

“Hjertesalaten er som kjernen i et stort salathode - bare det beste! Smaken sitter jo i hjertet. Hjertesalaten holder seg crispy lengre - også etter at dressingen er tilsatt. Den er ypperlig på grillen om sommeren også.” Tom Victor Gausdal om hjertesalat.

Hjertesalat, gemsalat og babysalat er alle navn på det lille, men svært så populære salathodet. Hjertesalaten har i løpet av de siste årene blitt alles favoritt. Både profesjonelle og hobbykokker lovpriser salaten. Med en delikat smak, både søt og litt bitter, og en crispy konsistens som holder selv lenge etter at dressingen er tilsatt, er det ikke rart at hjertesalaten er har blitt en yndling. Partysalat, på grillen, i matpakka, i potetsalaten, i wokken - hjertesalaten er en allsidig salat. La deg inspirere av Norges beste kokker!

Hjertesalat fra Nøtterøy

Produsenter og stjernekokker er enige om hjertesalatens fortreffelighet. ”Det beste i en salat er kjernen, de innerste lysegrønne og gule bladene”, sier Flavours kokk Stian Floer.

På Smidsrød gård i Vestfold har det vært drevet jordbruk i 800 år. De siste 50 årene har familien Bjertnæs dyrket jorda, og nå satses det på hjertesalat, isberg- og romanosalat.

“Det viktigste er å beholde nysgjerrigheten, være litt leken og tørre. Vi vil alltid prøve nye ting, forsøke å finne nye produkter som kundene vil ha”. Leif Thore Bjertnæs, Åsmund Bjertnæs og Morten Bjertnæs, Smidsrød Gård i Vestfold.


Rosmarinbakt hjertesalat
På trammen på Smidsrød gård i Vestfold. Salatdyrkerne Bjertnæs i to generasjoner.
På trammen på Smidsrød gård i Vestfold. Salatdyrkerne Bjertnæs i to generasjoner.


Grill salaten i sommer! Hjertesalaten egner seg godt på grillen.

hjertesalat delt i fire
en smørklatt
litt frisk rosmarin
et par hvitløksfedd
salt og pepper

Pakk inn i folie og bak i ovn eller på grillen i ca. 10 minutter. 

Godt til grillet fisk og kjøtt.

Morten Bjertnæs´ favoritt – Perfekt til alt fra grillen
Morten Bjertnæs´ favoritt – "Perfekt til alt fra grillen!"

Chunk, crisp og juice

”En god salat må ha chunk, crisp og juice, slik som vår signatursalat  Backdoor salad."

  1. Med chunky mener vi store, saftige biter av salat, kylling eller kjøtt.
  2. Nøtter, krutonger og sprøstekt bacon gjør den crispy.
  3. Og godt med dressing gjør den juicy.


"Og husk at hele salaten skal vendes i dressingen. Det er ikke bare førstemann som forsyner seg som skal få nyte godsakene. It has to be well dressed !”

Tom Victor Gausdal, kokkekollektivet Flavours

Chunk, crisp og juice
Stian Floer i Kokkekollektivet Flavours tosser salaten.

Velg riktig salat

Hjertesalaten skal ha tette, crispy blader og fin frisk farge.

Oppbevaring

Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

Skriv utSkriv ut