Pimpernell Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig
I Lågendalen dyrker Arne Landsverk pimpernell, den aromatiske poteten med det knallrøde skallet. ”Poteten er nok den grønnsaken som nyter aller best av det nordiske lyset. Lang veksttid gir mye smak. Lågendalen er frodig og vakker og optimal for potetdyrking, her har vi lett jord, relativt jevn temperatur i vekstsesongen og ikke minst; lange lyse netter. Sånt blir det god smak av!”
Pimpernel har et særegent rødt skall, med gult kjøtt. Med sin kraftige potetsmak og gode kokeegenskaper er pimpernel en god allround-potet. 

Pimpernel er en melen potet og bør kokes med skallet på.

Pimpernel er super til potetmos og gratinering og kan også brukes hvis du skal bake lefser og lomper.

» Lær deg å tilberede pimpernelpoteter korrekt her…
Pimpernell
Pimpernell passer bra til potetmos og gratinering.
 

Velg riktig potet

Pimpernell skal ha et jevnt, mørkerødt skall med grunne hull. 

Oppbevaring

Poteter oppbevares mørkt og kjølig, helst ved en temperatur mellom 4-8 ºC. De får en søtlig smak hvis lagringstemperaturen er lavere, fordi stivelsen blir omdannet til sukker. Blir potetene oppbevart for varmt, blir de fort myke og får groer. Potetene bør ikke utsettes for sollys. Lyset kan føre til grønne flekker av klorofyll. Under grønnfargen kan solanin dannes.

Skriv utSkriv ut