Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fåresopp

Fåresopp har en god og mild smak. Rå er konsistensen fast og sprø, mens fargen er hvit. Det endres ved varmebehandling, når den treffer stekepannen blir fåresoppen fin og smørgul. Bare prøv selv!

Bruk

Bruk fåresopp i stuinger og sauser. Du kan også steke fåresopp. Ellers er de gode i soppblandinger. 

Smak

Smaken er mild. 

Tilberedning

All sopp må varmebehandles før bruk. Fåresopp er ganske stor av størrelse, og bør derfor kuttes i mindre biter før tilberedning. Under hatten har den bitte små porer, som må skrapes vekk. Alt annet er spiselig.

Oppbevaring

Sopp lagres mørkt, luftig og kjølig. Gjerne ved 2-4 grader, og i en papirpose. Oppbevar aldri sopp i plastpose eller plastboks.

Næringsinnhold

Per i dag finnes det ingen næringsanalyser av fåresopp.