Bama

Slik koker, damper, rister eller blansjerer du grønn asparges

Hvordan koke grønn asparges

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen eller der hvor det grønne går over i hvit/lilla, ca. 2-3 cm opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Kok aspargesen i lettsaltet vann - bruk 1 1/2 ss salt pr. liter vann. Kok aspargesen i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Kok ikke asparges for lenge, da mister den både farge og smak og den fine sprø konsistensen.
  3. Avkjøl grønn aspargesen umiddelbart i iskaldt vann - gjerne med isbiter. Det stopper kokeprosessen og du unngår at de blir overkokt og slappe. 

Hvordan smørdampe grønn asparges

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen eller der hvor det grønne går over i hvit/lilla, ca. 2-3 cm opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Varm opp en panne eller kjele med lokk og ha i litt vann som dekker bunnen. Kok opp, legg oppi aspargesen med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.

Hvordan riste grønn asparges

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen eller der hvor det grønne går over i hvit/lilla, ca. 2-3 cm opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Varm opp panne med litt smør. Stek aspargesen i et par minutter.

Hvordan blansjere grønn asparges

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen eller der hvor det grønne går over i hvit/lilla, ca. 2-3 cm opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Kok opp vann med salt. La aspargesen fosskoke i 1 minutt.
  3. Hell av vannet og kjøl ned aspargesen umiddelbart med iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen