Bama

Slik moser du poteter

Hjemmelaget potetmos, enklere enn du tror! Mandelpoteter og andre melne potetsorter egner seg ypperlig til potetmos. De er melne og gir fin gylden farge og ikke minst en flott smak.

  1. Skrell og skjær poteter i ca. 1,5 cm tykke skiver.
  2. Kok opp vannet og legg i potetene.
  3. Pass på at vannet ikke koker etter at potetene er lagt i.
  4. La potetskivene trekke til de er møre.
  5. Mos potetene, bruk gjerne en potetpresse. Da får du en finere konsistens.
  6. Rør inn smør og fløte eller melk, og smak til salt og pepper.
  7. Bruk aldri foodprocessor når du lager potetmos. Da blir den seig!


Varier potetmosen med forskjellige smakstilsetninger:
Sellerirot, kålrot eller gulrot som du lar koke sammen med potetene 
olivenolje og presset hvitløk, 
friske urter, pesto, 
crème fraîche, bacon, parmesan og dampet spinat