Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik moser du poteter

Hjemmelaget potetstappe er absolutt digg, og kjempelett å lage! Mandelpoteter, og andre melne poteter, egner seg spesielt godt til mos.

Slik moser du poteter

Hvordan lage potetmos?

  1. Skrell og skjær poteter i omtrent 1,5 centimeter tykke skiver.
  2. Kok opp vann, og legg i potetene.
  3. Pass på at vannet ikke koker etter at potetene er lagt i.
  4. La potetskivene trekke til de er møre.
  5. Mos potetene. Buk gjerne en potetpresse, da får du en finere konsistens.
  6. Rør inn smør og fløte eller melk, og smak til med salt og pepper.
  7. Bruk aldri foodprocessor når du lager potetmos. Da blir den seig!
  8. Sjekk ut videoen for inspirasjon og tips: 

Tips

Varier potetmosen med forskjellige smakstilsetninger. La for eksempel sellerirot, kålrot eller gulrot koke sammen med potetene. Ha i 
olivenolje og presset hvitløk, samt
friske urter. Prøv også pesto, 
crème fraîche, bacon, parmesan eller dampet spinat i potetmosen din.