Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du løk

Løk finnes i flere ulike farger og fasonger, og passer til så mye forskjellig. Prøv den grillet, bakt eller stekt.

Slik tilbereder du løk

Hvordan grille løk? 

  • Del løken langs «ekvator». Fjern løst skall.
  • Gni snittflaten med litt olje, og legg løken med snittflaten ned på en varm og god grill.
  • Grill løken i cirka 15 minutter, til snittflaten har tydelige grillstriper.
  • Snu løken og pakk den løst inn i aluminiumsfolie. Grill den videre på middels høy varme, til den er helt mør.

Hvordan bake løk? 

  • Fjern løst skall, og del løken i jevne båter. Du kan også bake løken hel, uten å kutte i den, men da må steketiden dobles. 
  • Legg løken i en passende ildfast form.
  • Topp med litt smør eller olje, samt urter og krydder, om du vil. 
  • Bak løken i ovnen på 200 grader, i cirka 20-25 minutter - eller til de er helt myke når du klemmer forsiktig på dem.

Hvordan steke løk

  • Rens og skjær løken i cirka 1 centimeter tykke skiver.
  • Varm en stor stekepanne, og tilsett smør og olje. 
  • Stek løken over middels til lav varme. La løken få god tid, slik at resultatet blir saftig, bløtt og sødmefylt.
  • Rør med jevne mellomrom.
  • Tilsett en god klype sukker mot slutten av steketiden, hvis ønskelig. Det gir løken ekstra farge og en karamellisert smak.

Se hvordan du finsnitter løk i videoen under: