Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du søtpotet

Søtpotet kan brukes til absolutt alt, og er superlett å tilberede!

Slik tilbereder du søtpotet

Hvordan steke søtpotet?

  1. Vask og skrell søtpotetene, eller la skallet være på.
  2. Skjær dem i kløfter, skiver eller terninger, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
  3. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen. Ha over urter, sitron eller hvitløk, om du vil.
  4. Stek søtpotetene ved 200 grader, til de blir gylne og møre. Det tar cirka 30 minutter.

Hvordan koke søtpotet? 

  1. Vask søtpotetene, men ikke ta av skallet. Det er best å skrelle dem ferdigkokte.
  2. Kok søtpotetene møre. Se an koketiden etter størrelsen på potetene. Ofte er koketiden lik vanlige poteter. 
  3. Kutt søtpotetene i biter, for å redusere koketiden. 

Hvordan lage søtpotetstappe?

  1. Kok søtpotetene, som beskrevet over. 
  2. Ta av skallet, og mos dem med en stavmikser. 
  3. Tilsett smør og crème fraîche eller fløte, og mos alt godt sammen.
  4. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.  

Relaterte produkter