Bama

Iskalde grøss

Alle liker is, selv om det er høst! Å lage fristende og fruktige is på pinne, er mye enklere enn du tror.

Og forresten, vi tok med et partytriks med vannmelon nederst.

Apekatt-is

10 små pinneis

  • 2-3 modne bananer
  • 3 dl vaniljeyoghurt eller bananyoghurt
  • 50 g 70 % sjokolade, grovrevet

Mos bananene med en gaffel. Rør inn yoghurt og sjokolade og hell i små isformer. Fryses i minst 5 timer før bruk.

Melon- og bringebæris

10 pinneis, eller 50 shotglass

  • 200 g bringebær
  • ½ cantaloupemelon
  • 5 dl eplejuice

Fjern skallet på cantaloupemelonen og kutt den i terninger. Putt melonterningene i blenderen med 2 ½ dl eplejuice, blend til alle bitene er knust. Hell i en bolle og vask blenderen. Skyll bringebærene og ha dem i blenderen med resten av eplejuicen. Bland til alle bærene er knust og tøm i en separat bolle. Om du ikke ønsker bringebærfrø i isen, bruk en sil når du tømmer over i bollen.

Fyll opp isformene eller shotglassene halveis med melonblandingen og sett i frysen ca 2 timer. Ta ut isene fra frysen og fyll opp resten med bringebærblandingen. Sett ispinner i begrene ved å trykke dem forsiktig ned i øverste del av cantaloupeblandingen. Sett tilbake i fryseren i ca 5 timer.

Vannmelon partytriks

Vannmelon partytriks

  • Vannmelon
  • Ispinner

Kutt en vannmelon i skiver og så i passende trekanter, så mange du ønsker. Behold skallet på.