Bama

Skremte jordbær

Gjør dine jordbær forskremte og skumle!

Ingredienser

  • Jordbær
  • Mørk og hvit sjokolade egnet for smelting
  • Melisglasur i sprøytepose

Vask jordbærene, behold hamsen på. (Hamsen er den grønne bladsamlingen i toppen av bæret)

Kok opp litt vann i en kjele. Hakk sjokoladen i små biter og legg dem i en varmefast skål som du plasserer i vannbadet. Pass på at det ikke kommer vann i skålen med sjokoladen. Rør om i sjokoladen til den er helt smeltet og har en fløyelsmyk konsistens.

Dypp så jorbærene i sjokoladen ved å holde dem i hamsen. Bruk gjerne gummihansker for å unngå fingermerker. Plasser jordbærene på et fat dekket med matpapir og sett fatet i kjøleskapet for avkjøling i 15 min.
Pynt jordbærene med skremte og skumle fjes av melisglasur, eller bruk smeltet sjokolade i kontrastfarge i en sprøytepose.

Bruk gjerne de skremte jordbærene på fruktspyd eller i fruktsalaten.