Masse løk = deilig suppe!

Masse løk = deilig suppe!
En deilig hjemmelaget varmende suppe av ferske råvarer blir sjeldent feil. Så hvorfor ikke klinke til med en enkel og elegant løksuppe? Løk er jo som kjent noe av det sunneste du kan spise og i denne oppskriften har jeg brukt opptil flere varianter som «vanlig» løk, rødløk, hvitløk og vårløk i en lykkelig blanding. Timian i tillegg er et lite «must» synes jeg, den gir suppen det lille ekstra. Hvitvin kan du derimot sløyfe hvis du vil (eller ikke har en liten klunk tilgjengelig), men da er det fint å friske opp smaken med noen dråper sitronsaft eller god eddik som sherryeddik eller balsamico.
Avslutt med en tynn stråle god olivenolje og du har en fantastisk lite måltid som byr på mye glede, løkfinesse og masse sunnhet!!

- Lise
Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring, og er i dag en populær formidler av kokekunst i VG, kokebøker og på TV.