Løksuppe

Bilde av løksuppe

Ingredienser:

4 personer

2 løk
2 rødløk
4 vårløk
1–2 ts sukker
4 hvitløkfedd
1 ss timianblader,
eller en kvast
2 dl tørr hvitvin, kan sløyfes
8 dl god brun kraft
2–4 ss smør
Noen dråper sitronsaft,
sherry- eller balsamicoeddik
God olivenolje til servering 
Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Skjær vårløken i grove biter og legg de til side så lenge. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver. Smelt smøret i en romslig kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, fres videre under stadig omrøring til løken har blitt gyllen. Hell i vinen, la den koke godt inn før du tilsetter kraften.

La suppen syde under lokk i ca. 25 minutter. Ta av lokket, tilsett vårløk og la suppen putre videre i noen minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft, sherry- eller balsamicoeddik. 

Ekstra viktig er det å ha i litt syre hvis du ikke har brukt vin i suppen. Pynt med litt timian og en liten stråle god olivenolje.

 

Nøkkelord: løk, suppe