Tomatsaus – like god til pizza som pasta

Bilde av tomatsaus – like god til pizza som pasta

Ingredienser:

10 modne plommetomater
2 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
10 basilikumblader, ta gjerne vare på stilken
1–2 ts sukker
Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Fjern stilkfestet med en liten kniv og del tomatene i to langs med «ekvator». Skvis forsiktig ut all innmaten og gni det gjennom en sil. Ta vare på all tomatsaften, men kast frøene.  

Bruk en vid panne. Fres finhakket hvitløk blank i olivenoljen. Legg i de halve tomatene med snittflaten ned i pannen. Tilsett tomatsaften og la det koke noen minutter under lokk til skinnet løsner på tomatene. Dra gjerne av tomatskinnet. (Det er ikke nødvendig, men jeg foretrekker å fjerne det meste av skinnet hvis det løsner enkelt.) Tilsett stilken fra basilikumbladene og kok sausen videre uten lokk til den tykner skikkelig, ca. 15–20 minutter.  

Fjern basilikumstilken og kjør sausen med en stavmikser. Tilsett hakkede basilikumblader og smak sausen til med en klype sukker, salt og kvernet pepper.

 

Nøkkelord: Tomat