Grillet mais

Bilde av grillet mais

Ingredienser:

  • Fersk mais eller sous vid mais

Avokado, lime og chili «smør»

  • 1 moden avokado
  • 1 lime 
  • ½–1 rød chili, renset for frø og finhakket
  • Salt

Kryddersmør

  • 100–150 g smør, romtemperert
  • ½–1 dl finhakkede urter som bladpersille, basilikum, gressløk, estragon og kjørvel 
  • 2 hvitløkfedd, revet eller finhakket
  • Saft og revet skall av ½ sitron

Slik gjør du:

Grillet mais er en sikker vinner enten utgangspunktet er fersk mais eller sous vid mais. Pensle maiskolbene med litt olje før du legger dem rett på grillen. Grill over middels til høy varme i ca. 15 minutter eller til maiskolbene er pent gylne, snu ofte slik at kolbene blir jevnt grillet.  Ferdig kokte maiskolber (sous vide) trenger kortere tid på grillen enn ferske. Server nygrillet mais med smør og salt, eller lag ditt eget smør. Her er forslag til to varianter:

Avokado, lime og chili «smør»
Rens avokadoen. Bruk en stavmikser og kjør avokadokjøttet sammen med limesaft og chili. Kjør til konsistensen blir helt glatt og fløyelsmyk. Smak til med salt. Bruk «avokadosmøret» med det samme eller dekk overflaten med plastfilm (legg plasten helt ned på avokadokremen) og oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.

Kryddersmør
Bland smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne raskt sammen med en stavmikser.  Bruk smøret med det samme, eller rull det til en pølse ved hjelp av bakepapir og oppbevar kryddersmøret i kjøleskapet frem til bruk.

 

Nøkkelord: Mais, Avokado, Chili