Fennikel- og appelsinsalat med granatepledressing

Bilde av fennikel- og appelsinsalat med granatepledressing

Ingredienser:

2–4 personer

  • 1 mellomstor/stor fennikel
  • 2 appelsiner
  • 1 rosa grapefrukt

Granantepledressing

  • ½ granateple
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts sherry- eller rødvinseddik
  • 5 ss olivenolje
  • 2–3 ss hakkede pistasjkjerner
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skjær vekk de grønne «fingrene» på fennikelen og ta vare på «fennikeldillen». Del to og skjær den i syltynne skiver, en mandolin (grønnsakskutter) er perfekt til den oppgaven. Skjær av skallet på appelsinene og grapefrukten og skjær fruktkjøttet i jevne biter.

Granatepledressing
Bruk en skje og bank ut granateplekjernene. La to spiseskjeer av kjernene være hele og knus resten med en gaffel. Visp sammen granateplesaften, honning, eddik og olivenolje. Smak dressingen til med salt og pepper.
Bland sammen fennikelskiver, appelsin, grapefrukt, 2 ss granateplekjerner og pistasj. Drypp over dressingen eller server den ved siden av.

Tips: Bland inn 50 g babyspinat før servering. Denne salaten er et forfriskende innslag på buffeten og spesielt god til fisk og svinekjøtt.

Nøkkelord: fennikel, appelsin, granateple