Marinerte beter

Bilde av marinerte beter

Ingredienser:

4 personer

  • 300 g små eller mellomstore beter, gjerne i forskjellige farger
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss nøtteolje
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sherryeddik, balsamico eller rødvinseddik
  • 2 ss hakkede pistasjnøtter
  • Salt og kvernet pepper
  • Friske urter som for eksempel gressløk, kjørvel, brønnkarse

Slik gjør du:

Rens og skjær betene i syltynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel (ha rødbeter for seg slik at ikke rødfargen smitter over på de andre).
Visp sammen nøtteolje, olivenolje og eddik. Tilsett finhakket sjalottløk og smak dressingen til med salt og pepper. Bland skivene med dressingen og la det marinere i 15–30 minutter. Dryss over pistasjnøtter og urter ved servering.

Nøkkelord: beter, rotgrønnsaker