Pavlova

Bilde av pavlova

Ingredienser:

1 stor kake, ca. 8 porsjoner

  • 6 eggehviter, romtemperert
  • 350 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts balsamico- eller hvitvinseddik
  • 3 dl fløte
  • 1 kurv bringebær
  • 1–2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 g bær som bringebær, jordbær, blåbær og rips
  • Mynteblader til pynt

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 °C. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.

Form en stor rund marengskake (ca. 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 °C.

Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

Mos bringebærene med sukker og vaniljesukker. Visp fløten til myk krem og vend de moste bærene sammen med kremen. Løft marengskaken forsiktig over på et fat. Legg på bringebærkremen, topp med bær og pynt med mynteblader. Serveres straks.