Søte terter med vaniljekrem og friske bær

Bilde av søte terter med vaniljekrem og friske bær

Ingredienser:

6 porsjonsterter, eller 1 stor, ca. 24 cm i diameter

Mørdeig

  • 125 g kaldt smør i terninger
  • 100 g melis
  • 250 g mel
  • 1 mellomstort/stort egg
    (Tørkede erter til steking)

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 500 g friske bær etter ønske

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kle 6 små terteformer (ca. 10 cm i diameter) med mørdeigen, eventuelt kan du bruke en stor terteform (22–26 cm i diameter). Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnene ved 180 °C i 15 minutter. Ta ut ertene og stek bunnene videre i ca. 5 minutter. Avkjøl. Fyll tertebunnene med vaniljekrem og friske bær.

Tips: Når du skal steke en tertebunn er det lurt å dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Da bevarer tertebunnen fasongen under steking. Ertene, eller bønnene, kan du bruke om igjen til det samme formålet. Et annet triks er å la bunnen få hvile en halvtimes tid i fryseren før steking.

Nøkkelord: jordbær, blåbær, bringebær, bær