Eple- og fennikelsalat med valmuefrø

Bilde av eple- og fennikelsalat med valmuefrø

Ingredienser:

4 personer

  • 1 rødt eple
  • 1 grønt eple
  • 1 mellomstor fennikel
  • 1 appelsin 
  • 1 rosa grapefrukt
  • 1–2 ss valmuefrø
  • En god håndfull brønnkarse eller små salatblader

DRESSING
  • 1 dl matfløte, fløte eller lettrømme
  • 2 ts sitronsaft eller eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skjær epler og fennikel i tynne skiver, en mandolin (grønnsakskutter) er perfekt til den oppgaven. Skjær av skallet på appelsinen og grapefrukten. Bruk en skarp kniv og skjær ut hinnefrie fileter. Rist valmuefrøene i en varm tørr panne til det dufter «nøtteaktig». Bland sammen alle ingrediensene til salaten.

DRESSING
Visp sammen matfløte, sitronsaft og sukker til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Server dressingen ved siden av salaten.

 

Nøkkelord: Eple, Fennikel