Rotgrønnsaksgrateng

Bilde av rotgrønnsaksgrateng

Ingredienser:

4–6 personer

  • 300 g poteter
  • 300 g sellerirot
  • 300 g kålrot
  • 2 pastinakk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 hvitløkfedd
  • Et par stilker frisk timian
  • 50 g revet parmesan og/eller hvitost
  • 30 g smør i små biter
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne tynne skiver. Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og timian, smak fløtemelken godt til med salt og pepper. Bland inn grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10–15 minutter. Rør forsiktig av og til, så det ikke fester seg i bunnen. Hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen og fordel smørbitene. Gratiner grønnsakene ved 180˚C i ca. 40 minutter eller til grønnsakene er helt møre.

TIPS:

Et godt alternativ til potetgratengen og passer til det aller meste, men kanskje aller best til vilt.

Nøkkelord: Potet, Sellerirot, Kålrot, Hvitløk