Aspargesbønnesalat med sitrondressing

Bilde av aspargesbønnesalat med sitrondressing

Ingredienser:

4 personer

  • 500 g aspargesbønner
  • 1 dl crème fraîche, lettrømme eller kesam
  • 3 ss finhakket sjalottløk
  • 3 ss finhakket gressløk
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ts sitronsaft
  • Karse, spirer eller friske urter som estragon, kjørvel eller basilikum til pynt
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.

Visp sammen crème fraîche, sjalottløk, gressløk, sitronskall og sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Drypp dressingen over aspargesbønnene eller bland alt sammen. Pynt med friske urter, karse eller
spirer og litt ekstra revet sitronskall.

Tips:
Husk å vaske sitronen godt i varmt vann og bruk kun det ytterste gule skallet. Bland gjerne inn en liten håndfull grovhakkede ristede hasselnøtter. Denne lille retten er nydelig i seg selv, men er også supert tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk.

Nøkkelord: Aspargesbønner