Guacamole og søtpotetchips

Bilde av guacamole og søtpotetchips

Ingredienser:

2–4 personer

  • 2 spisemodne avokado
  • Saften av ½ lime
  • 1 ss rømme eller lettrømme 
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • ½ rød chili, renset for frø og finhakket
  • 2–3 ss hakket frisk koriander, kan sløyfes
  • 2 søtpoteter
  • Solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • Salt
  • Evt. koriander

Slik gjør du:

Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, rømme, hvitløk og chili. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Dekk til overflaten med plastfilm (trykk plastfilmen helt ned på overflaten slik at det ikke er noe luft i mellom) og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering.

Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. En aspargesskreller, ostehøvel eller mandolin (grønnsaksjern) er fint å bruke. Hell 2–3 cm solsikkeolje i en tykkbunnet kasserolle og varm opp oljen. Friter skivene gylne i den varme oljen. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og søtpotetskivene bli bløte, ikke sprø. Løft skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over litt salt med en gang. 
Nøkkelord: Søtpotet, Avokado, Lime, Hvitløk, Chili