"Blomkålcouscous" med eple

Bilde av 'Blomkålcouscous' med eple

Ingredienser:

  • Eple
  • Blomkål
  • Oliven- eller rapsolje
  • Hvitløk om ønskelig
  • Pepper
  • Salt
  • Saft fra presset sitron
  • Friske urter som persille, kjørvel eller koriander

Slik gjør du:

Skjær et eple i tynne båter. Stek eplebåtene raskt i en stekepanne og ha dem over på en tallerken så lenge. Rens blomkålen og riv den på et rivjern slik at det ligner couscous. Stek ”blomkålcouscousen” i mild olivenolje eller rapsolje. Tilsett litt finhakket hvitløk om ønskelig, og stek videre over middels varme til blomkålen blir myk.

Smak til med salt, kvernet pepper og litt sitronsaft. Bland eplene sammen med blomkålen og tilsett gjerne hakkede urter som persille, kjørvel og koriander. Noen knuste fennikelfrø og en klype karripulver i couscousen blir også godt. Passer godt til ovnsbakt laks

 

Nøkkelord: Blomkål, Eple