Bakte Beate med kryddersmør

Bilde av bakte Beate med kryddersmør

Ingredienser:

  • 4 store Beate
  • En god håndfull grovt havsalt
  • 4 hvitløkfedd
  • Et par kvaster frisk rosmarin eller timian
  • Olje

KRYDDERSMØR

  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 1 lime
  • 1 rød chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du:

Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv.  Bland sammen salt, hvitløk og urter i en passende  ildfast form eller liten langpanne. Prikk potetene med en gaffel og sett dem på saltet. Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg. Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten. Fyll den med det du liker best. Vi anbefaler skagenrøre og guacamola, kokt skinke i strimler med ost og mais eller sprøstekt bacon med rømme og hakket gressløk. 

KRYDDERSMØR
Rør sammen smør, chili, fin revet limeskall og koriander. Smak smøret til med limesaft.

 

Nøkkelord: Potet, beate