Løk- og timianpoteter

Bilde av løk- og timianpoteter

Ingredienser:

4 personer

500 g poteter (kokefaste)
3 løk
1 kvast frisk eller ¼ ts tørket timian
½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
100 g smør
Salt og kvernet pepper
1–2 dl kyllingkraft eller vann

Slik gjør du:

Skrell og skjær poteter og løk i ½ cm tykke skiver. Bruk en stor stekepanne som varmes godt, tilsett olje og stek løk og poteter på sterk varme til alt begynner å få farge. Tilsett smøret og stek videre til poteter og løk blir gyllenbrune. Det kan med fordel gjøres i to omganger for å sikre god farge på løk og poteter. Det er nettopp dette som gir den gode smaken til slutt. Krydre med timian, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form og press det godt sammen. Hell over kraft eller vann. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 ˚C  og stek videre i 30 minutter. 

Tips
Timian kan erstattes med andre urter som rosmarin, merian, oregano, salvie eller persille.

Nøkkelord: Løk, Potet