Potet- og sellerigrateng med hvitløk og parmesan

Bilde av potet- og sellerigrateng med hvitløk og parmesan

Ingredienser:

4 personer

  • 500 g poteter
  • 500 g sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 100 g revet parmesan og/eller hvitost
  • 2 hvitløkfedd
  • Et par stilker frisk timian
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne, tynne skiver. Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og timian og smak fløtemelken godt til med salt og pepper. Bland inn grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10–15 minutter. Rør forsiktig av og til så det ikke fester seg i bunnen. Rør til slutt inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form. Dryss resten av osten på toppen og gratiner ved 180 oC i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er helt møre.

TIPS:
Denne gratengen passer supert som tilbehør til biff i alle varianter, stekt kylling og viltkjøtt.

Nøkkelord: Potet, Selleri, Pastinakk, Hvitløk