Ratatouille

Bilde av ratatouille

Ingredienser:

4 personer

  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 løk
  • 1 squash 
  • 1 aubergine
  • 4 tomater 
  • Noen kvaster frisk timian
  • 2 never basilikumblader, grovhakket
  • ½ dl revet parmesan, kan sløyfes
  • Balsamico- eller rødvinseddik
  • Salt og kvernet pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du:

Flå tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær grønnsakene i pene, jevne biter eller terninger. Varm oljen i en stor panne eller kjele. Stek løk, paprika og hvitløk gyllen og myk. Hell det over på en tallerken, mens du steker squash og aubergine i samme panne. Ha løk og paprikablandingen tilbake i pannen og la det hele surre sammen i 10 minutter. Tilsett timian underveis.

Ha i tomater og basilikum rett før servering. Smak til med noen dråper balsamico, ev. revet parmesan, salt og pepper.