Rustikk ratatouille

Bilde av rustikk ratatouille

Ingredienser:

4 personer

  • 1 løk
  • 4 hvitløkfedd
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 4 store modne plommetomater
  • 2 never basilikumblader, grovhakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • En klype sukker
  • Salt og kvernet pepper
  • Olivenolje
  • Noen dråper søt og god balsamicoeddik

Slik gjør du:

Flå tomatene (ikke nødvendig), fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Rens og skjær grønnsakene i jevne biter eller terninger. Varm 4 ss olje i en stor panne eller kjele. Stek paprikaen lett gyllen og knapt mør.
Hell det over på en tallerken så lenge mens du steker aubergine i samme panne, tilsett mer olje hvis nødvendig og ta auberginen ut av pannen når den har blitt pent gyllen og bitene er myke. Fortsett med squash og stek også den gyllen og knapt mør. Når den er klar er det løken og hvitløken sin tur. Tilsett eddik og en klype sukker når løken er gyllen og mør, ha i tomater og halvparten av basilikumen. Hell alle grønnsakene tilbake i pannen og la det frese sammen i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn resten av basilikumen rett før servering.  
Avslutt med å dryppe over noen dråper med søt og god balsamicoeddik.

Tips: Passer spesielt godt til lam, men også alt av stekt og grillet fisk og kjøtt.