Grillet aubergine med tomatsalat

Bilde av grillet aubergine med tomatsalat

Ingredienser:

2–4 personer – Tid: 30 minutter

  • 2 auberginer
  • 200 g modne tomater
  • 2 ss finhakket persille
  • 3 ss olivenolje
  • 1–2 ts sherry- eller rødvinseddik
  • 1 lite hvitløkfedd, finhakket
  • Salt og kvernet pepper
  • Olje til pensling

Slik gjør du:

Del auberginene i to på langs. Lag dype snitt ned i
 kjøttet uten å skjære igjennom skinnet. Pensle snittflaten med olje og legg de halve auberginene på varm grill (eller bruk en grillpanne) med snittflaten ned på grillristen. Grill auberginen til den er helt mør, det tar ca. 20 minutter, snu dem når det nærmer seg slutten.

Del tomatene i små biter. Bland tomatene sammen med olivenolje, eddik, hvitløk og persille. Krydre lett med en klype salt og litt kvernet pepper.

Server de grillede auberginene med tomatsalat og litt ekstra salt og pepper.

Tips: Dryss gjerne over litt smuldret fetaost før servering.

Nøkkelord: aubergine, squash, tomat