Melon- og bringebærsalat med ruccula og bringebærdressing

Bilde av melon- og bringebærsalat med ruccula og bringebærdressing

Ingredienser:

4 personer – Tid: Ca. 25 minutter

1 kurv bringebær
100 g rucculasalat
½ vannmelon
½ cantaloup- eller
galiamelon
½ honningmelon
Friske urter og/eller
spirer til pynt

BRINGEBÆRDRESSING: 
100 g bringebær
½ lime
½ rød chili, renset for frø og finhakket
1 ss flytende honning
3 ss mild olivenolje
En skvett vann

 

Slik gjør du:

BRINGEBÆRDRESSING: 
Mos bærene med en stavmikser. Tilsett revet skall og saften av 1/2 lime, finhakket chili, honning og olje. Kjør alt godt sammen med stavmikseren. Tilsett eventuelt en skvett vann hvis dressingen virker veldig tykk.

Rens melonene for kjerner og skjær av skallet. Del melonkjøttet i jevne biter og bland melonbitene sammen med ruccula og bringebær. Drypp over 1/3 av dressingen og server resten ved siden av.

Tips: Bland ulike melontyper eller hold deg til én. Melonene kan skjæres i biter og bringebærdressingen
kan lages i forveien. Oppbevar begge delene i kjøleskapet. Bland sammen salaten rett før servering. Salaten egner seg like godt som en del av en sommerbuffet som den gjør som tilbehør til grillet svinekjøtt eller godt krydret kjøtt

Nøkkelord: bringebær, melon, ruccula