Smuldrepai med bær og pistasj på grill

Bilde av smuldrepai med bær og pistasj på grill

Ingredienser:

4 personer – Tid: Ca. 40 minutter

  • 400 g bær, gjerne blåbær og bringebær
  • 2–4 ss sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • Vaniljesaus eller is til servering

SMULDREDEIG:

  • 80 g mykt meierismør
  • 80 g sukker eller perlesukker
  • 80 g mel
  • 40 g havregryn
  • 40 g hakkede pistasjnøtter eller andre nøtter etter ønske
  • ½ ts kanel

Slik gjør du:

Kle en passende form (som tåler en runde på grillen) med bakepapir og tilsett bærene blandet med sukker og vaniljesukker.

Bruk hendene og smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Dryss smuldredeigen jevnt over bærfyllet. Stek paien på middels varm grill, ca. 180 °C under lokk. Pass på at paien ikke får for sterk undervarme og følg med på den underveis. Når bærene koker og smuldredeigen er gyllen og sprø, ja da er paien ferdig. Det tar ca. 30 minutter.

Nøkkelord: bær, blåbær, bringebær