Frukt- og grøntfat med dipp

Bilde av frukt- og grøntfat med dipp

Ingredienser:

  • Mango
  • Papaya
  • Vannmelon
  • Honningmelon
  • Kiwi
  • Appelsin
  • Eple
  • Pære
  • Druer
  • Ananas
  • Jordbær
  • Gulrot
  • Agurk
  • Reddiker
  • Sukkererter

Kesamdipp

  • 2 dl vaniljekesam
  • 2 ts finrevet sitrusskall, for eksempel appelsin og lime eller sitron

Basilikumdipp

  • 2 dl lettrømme
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • ½ dl hakkede basilikumblader
  • Salt og kvernet pepper

 

Slik gjør du:

Vask, rens og del ønsket frukt i passende biter, båter eller skiver, med eller uten skall. Kiwi kan deles i to langs med ekvator og serveres med teskje. Skjær gulrøtter og agurk i staver. Sukkererter og reddiker kan serveres hele eller deles i to. Anrett alt usystematisk på et stort fat.

Kesamdipp

Vask sitrusfrukten godt i lunkent vann før du river skallet. Bland sammen kesam og finrevet skall.

Smak gjerne til med noen dråper appelsin-, sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.

Basilikumdipp

Visp sammen lettrømme, hvitløk og basilikum. Smak til med salt og kvernet pepper. La gjerne dippen få stå en halv times tid i kjøleskapet før servering.

TIPS:
Lag gjerne en dipp til frukten og en til grønnsakene.
Husk og dipp i riktig dipp.