Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kålrotstappe

Har du lyst til å lage julens aller beste kålrotstappe? Da burde du prøve denne, med en herlig mild og tradisjonell smak. Perfekt til røkt og salt mat, som pinnekjøtt!

  • 4 porsjoner
  • 40 minutter
  • Lett

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 1 kg kålrot
    • 2 stk. gulrøtter
    • 50 g smør, eller myk margarin
    • salt og pepper etter smak

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
3,2 /5 av 185 rangeringer

Slik gjør du det

  1. Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter.
  2. Ha alt over i en kasserolle. Tilsett vann og en god klype salt.
  3. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet, og mos grønnsakene.
  4. Tilsett smør, og smak til med salt og pepper.
  5. Skal kålrotstappen serveres til pinnekjøtt, kan du i tillegg smake til stappen med litt av sjyen fra pinnekjøttet.

Tips

Kålrotstappe er nydelig tilbehør til pinnekjøtt, samt salt og røkt mat, grove pølser og medisterkaker.

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold