Bama

Ola landbrød ost og skinke

I denne Olapakka får du to skiver saftig landbrød med ost og skinke. Like god kald som varm!

Dette er en god og mettende matpakke, håndlaget og praktisk å ta med seg. Olapakka består av grovt landbrød, gouda, kokt skinke, majones og vestfoldsalat, og er pakket i en spesiell «hot-film», som betyr at den kan toastes uten at du behøver å ta av plasten.

Bruk

Perfekt som både frokost, lunsj og som mellommåltid, i tursekken eller når du er på farten.

Tilberedning

Ola-pakka er ferdig laget og klar til å spises. Dette produktet kan også toastes: Fjern etiketten som sitter utenpå og varm i ferdig oppvarmet toastjern. Filmen tåler temperaturer opp til 200 ºC.

Oppbevaring

Oppbevares ved 2–4 ºC.

Ingredienser

Landbrødskive med ost og skinke. Ingredienser: SURDEIG LANDBRØD 48 % (vann, hvetemel, sammalt hvete og rug, havregryn, linfrø, rugmel, surdeig av sammalt rug, gjær, salt, rapsfett, dekor: durumhvete), KOKT SKINKE 20 % (svinekjøtt, vann, salt, dekstrose, kollagenfiber fra storfe, surhetsregulerende midler (kaliumlaktat, kaliumklorid), stabilisatorer (difosfat, trifosfat), fortykningsmiddel (karragenan), antioksidant (natriumaskorbat), konserveringsmiddel (natriumnitritt)), GOUDAOST 19 % (melk, salt, startkultur, løpe, fargestoff (betakaroten)), MAJONES 10% (rapsolje, vann, eggeplomme, kostfiber (fra sikori), eddik, sukker, sennep (vann, sennepsfrø, sukker, eddik, salt, krydder), salt, stabilisatorer (guarkjernemel, xantangummi), sitronsaft, konserveringsmidler (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), dekstrose, pepper), VESTFOLDSALAT 3 %. Kan inneholde spor av egg og sesam.

Nettovekt: 158 g

Næringsinnhold

Beskrivelse Verdi

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

1059 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

252 kcal

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

14 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

4,3 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

20 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

1,9 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

-

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

12 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

1,46 g

Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernæringsanbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15 % av referanseverdien.  Når det er over 15 % i en vare, har det en helseeffekt i kroppen.

Kilde: Matvaretabellen.no