Bama

Tacosalat

Tacosalat er en spiseklar begersalat som inneholder salat, tacochips, skinke, salsa ranch-dressing og en gaffel til å nyte det hele med.

Tacosalat er perfekt for deg som er på farten, eller som ønsker et enkelt og smakfullt måltid. Salatingrediensene er isbergsalat, hodekål, gulrot, rødkål, purre og mais.

Bruk

Tacosalat er et godt og friskt lunsjmåltid.

Smak

Saftig, sprø og smaksrik.

Tilberedning

Tacosalaten er ferdiglaget og trenger ingen tilberedning.

Oppbevaring

Dette er en kjølevare som oppbevares ved 0–4 ºC.

Igredienser

Nettovekt 225 g. Salaten er vasket i isvann og pakket i beskyttende atmosfære.

SALAT (54%): isbergsalat, hodekål, gulrot, rødkål, purre og mais. SALSA RANCH DRESSING (24%): salsa (tomat, løk, chili, hvitløk, salt, koriander, surhetsreg. middel (sitronsyre), fortykningsmiddel (xantangummi)), soyaolje, syrnet melk (skummet kulturmelk, smørfett, salt), sukker, vann, hvitvinseddik, salt, eggeplomme, aromaer, chili, destillert eddik, tørket hvitløk, sitronjuicekonsentrat, risekstrakt, fortykningsmiddel (xantangummi), krydder, surhetsreg. middel (fosforsyre), konsistensbevarer (polysorbat 60), konserveringsmidler (natriumbenzoat, kaliumsorbat), tørket persille, surhetsreg. middel (sitronsyre), smaksforsterker (kalsiumdinatrium-EDTA). SKINKE (16%): svinekjøtt, vann, kollagenfiber, salt, surhetsreg. middel (kaliumlaktat), stabilisatorer (natriumdi-og trifosfat), dekstrose, krydder (paprika, chili, pepper, løk, cayenne og spisskummen), konsistensgiver (karragenan), antioksidant (natriumaskorbat) og konserveringsmiddel (natriumnitritt). TACOCHIPS (16%): maismel, solsikkeolje, salt, rømmepulver (rømme, skummet melk, surhetsreg. midler (melkesyre, sitronsyre), maltodekstrin, surhetsreg. middel (sitronsyre), paprika, myse, krydder, limejuicepulver (limejuicepulver, limeolje), fargestoff (paprikaekstrakt). Kan inneholde spor av gluten.

Næringsinnhold

Beskrivelse Verdi

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

579 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

138 kcal

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

11,3 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

2 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

4,5 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

3,1 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

-

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

3,3 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

0,9 g

Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernæringsanbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15 % av referanseverdien.  Når det er over 15 % i en vare, har det en helseeffekt i kroppen.

Kilde: Matvaretabellen.no