Bama

Meksikansk

Meksikansk er en posepakket, vasket og spiseklar salatblanding. Passer perfekt som en enkel, rask og smakfull salat når du inviterer dine ‹‹amigos› til middag.

Meksikansk er en komplett salat bestående av sprø og saftig isbergsalat, hodekål, gulrot, purre, rødkål, dressing, tacochips og revet ost. Salatblandingen er vasket og klar til bruk, enten du vil bruken den som base eller som garnityr.

Bruk

Bruk som tilbehør til grillmat, middagsmat eller som base for en middagssalat med for eksempel bønner eller kylling.

Smak

Sprø, smaksrik og saftig.

Tilberedning

Meksikansk salat er ferdigvasket og klar til bruk.

Oppbevaring

Oppbevares kjølig ved 0–4 °C. Åpnet pose lukkes og kan oppbevares i kjøleskapet et par dager.

Igredienser

Nettovekt 270 g. Salaten er pakket i beskyttende atmosfære.

SALAT (66 %): Isbergsalat, hodekål, gulrot, rødkål og purre.

SALSA RANCH DRESSING (21 %): Salsa (tomat, løk, chili, hvitløk, salt, koriander, surhetsreg. middel (sitronsyre), fortykningsmiddel (xantangummi)), soyaolje, syrnet melk (skummet kulturmelk, smørfett, salt), sukker, vann, hvitvinseddik, salt, eggeplomme, aromaer, chili, destillert eddik, tørket hvitløk, sitronjuicekonsentrat, risekstrakt, fortykningsmiddel (xantangummi), krydder, surhetsreg. middel (fosforsyre), konsistensbevarer (polysorbat 60), konserveringsmidler (natriumbenzoat, kaliumsorbat), tørket persille, surhetsreg. middel (sitronsyre), smaksforsterker (kalsiumdinatrium-EDTA).

OST (pasteurisert) (8 %): Mozzarella, cheddar og andre naturlige oster (melk, vann, melkeprotein, melkefett, glyserin, salt, emulgator (natriumfosfat), fargestoff (annatto, apocarotenal), surhetsreg. middel (melkesyre), ostekultur, fløte, enzymer, melkesyre, propylenglykol, surhetsreg. middel (natriumsitrat), konserveringsmiddel (sorbinsyre)), potetstivelse, antiklumpemiddel (mikrokrystallinsk cellulose), konserveringsmiddel (natamycin).

TACOCHIPS (5 %): Maismel, solsikkeolje, salt, rømmepulver (rømme, skummet melk, surhetsreg. midler (melkesyre, sitronsyre)), maltodekstrin, surhetsreg. middel (sitronsyre), paprika, myse, krydder, limejuicepulver (limejuicepulver, limeolje), fargestoff (paprikaekstrakt).

Næringsinnhold

Beskrivelse Verdi

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

586 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

140 kcal

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

11,2 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

2,5 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

3,1 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

2,2 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

-

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

2,8 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

0,5 g

Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernæringsanbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15 % av referanseverdien.  Når det er over 15 % i en vare, har det en helseeffekt i kroppen.

Kilde: Matvaretabellen.no