Bama

Blomkålsuppe på 10 minutter

Blomkålsuppe er smakfullt og enkelt å lage. Server det til lunsj på hotellet, kantinen eller sykehuset, og vi lover det blir godt mottatt.

Dette trenger du til 40 porsjoner

10 blomkål

10 løk

8 l hel melk

2 l fløte

½ kg smør

1 dl sitronjuice

Salt og pepper 

Slik gjør du

  1. Sett melken og fløten på kok i en kjele.
  2. Ta ut stilk på blomkål og kutt resten i skiver så tynt du klarer. Spar noen skiver til garnityr i suppe. Kna det litt sammen til det nesten bare blir blomkål korn. Finkutt løken og stek dette i olje på høy varme 2 minutter.
  3. Hell på den varme fløtemelken over blomkålen og la det koke i 5 minutter.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Gi suppen ett oppkok igjen og rør inn kaldt smør. Smak til med litt sitron, salt og pepper.
  5. Stek blomkål skivene på høy varme i olje og servers om garnityr i suppen.