Bama

Soppsuppe på 1,2,3

Ingenting er vel bedre enn å servere en god hjemmelaget suppe som gjestene kan varme seg på i høstmørket. Og du, du lager suppen raskere og bedre selv!

Soppsuppe (40 porsjoner)

Du trenger

10 stk løk - finkuttet
1 fedd hvitløk - finkuttet
En stor kvast timian 
1/2 l madeira, portvin eller rødvin (kan sløyfes)
300 gram tørket sopp. Du kan benytte kantarell, steinsopp, piggsopp, traktkantarell eller en blanding.
8 l kyllingkraft 
2,5 l fløte 
5 dl soya sauce 
2 dl dijon sennep

Garnityr

1,5 kg assortert sopp
1 bunt gressløk 
200 gram smør 

Slik gjør du

  1. Kjør den tørkede soppen til pulver med en mikser. Finkutt løk og hvitløk, og fres i en kjele med timian. Deretter tilsetter du i kyllingkraften med den tørkede soppen og gir det ett oppkok.
  2. Mens du venter på at suppen skal koke kutter du fersk sopp og steker den i olje. Når soppen er ferdig stekt tilsettes litt smør, salt, pepper og finkuttet gressløk.
  3. Deretter tilsettes fløte, gi det ett nytt oppkok. Tilsett madeira og kok opp igjen. 
  4. Til slutt har du i soya sauce og sennep. Smak til med salt, pepper og litt sitron.

Tips! Kjør opp suppen med stavmikser for en luftig og skummet suppe, eller jev den med maizenna for en tykkere konsistens.

Her finner du produktene med varenummer for å lage en nydelig soppsupp på 1,2,3

Løk 3701-31. Hvitløk 3720-01. Timian 5012-02. Rødvin 8770-07. Tørket blandet sopp 4104-50. Kyllingkraft demi glace 8770-06. Fløte 8021-06. Soya sauce 8384-60. Dijon sennep 8986-59. Gressløk 4324-10. Smør 8022-06. Fersk kantarell 4102-53 (Sesongprodukt). Fersk traktkantarell 4102-02 (Sesongprodukt).

Vi har et stort utvalg fersk sopp, ta kontakt med oss for å høre hvilke sorter vi har på lager.