Bama

Guacamole og syltede jalapenoringer

40 porsjoner

Guacamole krem 

20 stk avokado

fedd fra 1 hel hvitløk

10 stk  jalapeno u/frø

Limejuice av stk 20 lime 

5 dl olivenolje

1 bunt koriander

Slik gjør du

  1. Grovkutt avokado, hvitløk og jalapeno og bland med limejuice og olivenolje.
  2. Kjør i en blender til det blir en glatt krem.
  3. Smak til med salt og pepper.

Guacamole

20 stk avokado

10 stk rød chili u/frø, finhakket

Fedd fra 1 hel hvitløk

1 bunt koriander

2 dl XV olivenolje

Limejuice av 10 stk lime 

2 ss salt

Slik gjør du

  1. Knus alle ingrediensen med en gaffel til en grov masse.
  2. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en virkelig sterk guacamole kan du ha med frøene på chilien.
  3. Server umiddelbart eller ha guacamolen i en bolle med litt ekstra limejuice på toppen og dekk til med plast.

Syltetede jalapenoringer

1 l vann

1 l hvitvinseddik eller eplecidereddik

4 dl sukker

1 dl salt

fedd fra ½  hvitløk

2 ss oregano

1 kasse/100 jalpenos chili, kuttet I ringer

Slik gjør du

  1. Kok opp alle ingrediensene bortsett fra jalapenosene. Tilsett jalapenosene og gi ett kjapt oppkok igjen.
  2. Ha jalapeno ringene med den varme laken på destillerte glass og sett lokket på.
  3. La stå over natten og kan stå slik mange måneder med fordel for smaken.