Bama

Ribbetilbehør med en liten vri

Oppskrift til 40 porsjoner.

Medisterkaker med aprikos, trøffel og pistasjnøtter og bresert rødkål med epler.

Du trenger

4 kg medisterdeig eller svinekjøttdeig

0,8 kg tørkede aprikoser, tilsvarer ca 15-20 stk

½ kg pistasjnøtter

2 dl trøffelolje

nøytral olje til steking

200 g meierismør

Topping

40 stk tørkede aprikoser 

100 g pistasjnøtter

5 dl flytende honning

½ dl trøffelolje

1 bunt persille

 Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene.
  2. Sett på en stekepanne og tilsett stekeoljen.
  3. "Klem ut" medisterkakene mellom pekefingeren  og tommelen og ta imot med den andre handen. Legg de så rett i steke pannen. La de få en stekeskorpe og snu medisterkakene. Tilsett så smør og la de bli brune på den andre siden. Stek dem ferdig på lav varme i smøret,  og snu de en gang i blant til de er gjennomstekte.
  4. Server medisterkakene med aprikos- og pistasjtoppingen.

Bresert rødkål med eple

Du trenger

10 stk rødkål

10 stk rødløk

30 stk grønne granny smith epler

2 dl flytende honning

5 dl eddik, benytt sherry eller rødvinseddik for best smak men alt kan brukes.

½ kg brunt sukker

1 l solbær saft

1 l rødvin

½ kg meierismør

 Slik gjør du

  1. Finsnitt kålen og kutt løken i skiver. Deretter skrelles og kuttes eplene i terninger. Ha alt over i en ildfast form og tilsett restev av ingrediensene bortsett fra smør.
  2. Bak i ovnen på 180 grader i 45-60 minutter med lokk til kålen er mør.
  3. Ha alt i en kjele og kok ned til vesken er nesten borte. Vend inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.