Bama

En rot eller to?

Surkål, epler og svisker blir ofte brukt til svinestek. Men er du klar for å prøve noe nytt? Og det med norske grønnsaker?

Sennep- og honningglaserte rotgrønnsaker med mynte og sitron. 

Dette trenger du til 40 porsjoner

20 stk gulrot

20 stk polkabeter

10 stk gulbeter

10 stk rødbeter

5 stk kålrot

20 stk persillerot

10 stk løk

10 stk rødløk

olje, salt og pepper

Dressing

1 l flytende honning

2 dl dijonsennep

5  dl grov sennep, medium sterk 

10 stk sitron 

1 bunt mynte

Slik gjør du

1. Kutt gulrot på skrått i skiver, betene i båter (spar litt av polkabetene), løken i tykke ringer, kålroten i store terninger og persillerøtterne i båter. Vend grønnsakene i olje, salt og pepper og bak i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter til de er møre.

2. Kutt polkabetene i tynne skiver på mandolin. Legg de i bakken med grønnsakene når de er ferdig bakt slik at de får noe varme.

2. Bland honning og sennep med sitronzest (bruk kun det ytterste gule skallet), sitronjuice og mynte. Vend inn i grønnsakene ved servering og pynt med hele mynteblader.