Bama

Maiskrem og bakt løksalat

Denne oppskriften passer ikke bare til tacos, men til det meste av stekt kjøtt. Server det gjerne til varmmaten, maiskremen kan du også brukes i salatbaren.

40 porsjoner

Maiskrem

10 stk maiskolbe event. 1 boks hermetisk mais

1 l fløte

1 dl XV olivenolje

Slik gjør du

  1. Bruk ferdig kokt maiskolbe eller kok fersk maiskolbe mør i vann med litt smør. Hermetisk maiskorn kan også benyttes.
  2. Skjær av frøene på maiskolben og kok de med fløte i en kjele i ett par minutter.
  3. Kjør alt i blender til en krem og smak til med salt og pepper.

Nydelig til svin, men også kylling og ande tacos.

Bakt løksalat

30 stk løk

½ l XV olivenolje

2 bunter persille

Slik gjør du

  1. Skrell løken slik at den holder seg hel og del den i 4 tykke skiver på tvers i ringer.
  2. Brenn den ene siden på løkskivene i en tørr panne til den er mørk brun. Legg ringene i en langpanne, ha på litt salt og pepper og hell over halvparten av olivenoljen.
  3. Bak løkringene i ovene på 180 grader i 12 minutter. Klem lett på ringene slik at de går fra hverandre og ha de i en bolle med resten av oljen og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.

Perfekt til alle tacos med stekt kjøtt.